Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
17. 4. 2024

Six Feet Under so v novem besedilnem videu razkrili komad Ascension s prihajajočega albuma Killing for Revenge, ki ga bodo 10. maja izdali pri založbi Metal Blade.

15. 3. 2024

Six Feet Under bodo 10. maja pri Metal Blade Records izdali že 18. studijski album Killing for Revenge. Spodaj že lahko prisluhnete naslovnemu komadu Know-Nothing Ingrate.

16. 8. 2023

Ukrajinski death metalci Bloody Harvest so s singlom I'm Gonna Live in You Forever po sedmih letih presenetili z novo glasbo. Pred tem so leta 2016 izdali single Pathological Anatomy, medtem ko je njihov prvenec Abstinence Syndrome še dve leti starejši.

Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji bandov, kot so Six Feet Under, Bolt Thrower, Torture Killer, Kataklysm, Illdisposed, Amon Amarth in Hypocrisy.

5. 12. 2022

Švedski death'n'roll metalci All Wasted se vračajo s singlom Six Feet Under, ki ga lahko slišite tukaj.

25. 7. 2022

Italijanski melodični elektro metalci Kalah so razkrili nekaj podrobnosti v zvezi s prvencem Descent Into Human Weakness, katerega naslovnico lahko preverite na priloženi fotografiji. Album bo izšel 19. avgusta pri Pure Steel Records in bo vseboval 12 pesmi:

Mantis
Titans Of Dune
Six Feet Underground
Sand
Ejecta
Pit Of Violence (P.O.V.)
Red
The River
Side Effects
Crows Calling At Night
Mermaids Cry
Aphelion

8. 3. 2022

Ameriški death metalci Inhuman Condition bodo 15. julija izdali svoj drugi celovečerec z naslovom Fearsick.

Zasedbo sestavljajo veterani metal scene:
vokalist in bobnar Jeramie Kling (Venom Inc, ex-Deo, The Abscence),
kitarist Taylor Nordberg (Deicide, The Abscence),
basist Terry Butler (Obituary, ex-Death, Massacre, Six Feet Under).

7. 1. 2022

Mednarodna zasedba Power Concept, ki jo sestavljajo srbski vokalist Branislav Belošević (ex-Analni Karakter, ex-Pathological Splatter, ex-Sarcomman, ex-Malkuth), ameriška basist Gavin Brooks (0% Hate) in bobnar Kevin Talley (Dååth, Feared, ex-Dying Fetus, ex-Misery Index, ex-Six Feet Under ...) in madžarski kitarist Henrik Sandor, je konec prejšnjega leta objavila EP z naslovom Anthropocentricity (brezplačno ga lahko prenesete s te lokacije), njegov naslednik, ki bo nosil naslov Inhuman Compatible, pa naj bi izšel že aprila letos. Po izidu se bo zasedba posvetila pripravi prvenca.

29. 3. 2021

Floridski death metalci Inhuman Condition pod vodstvom Terryja Butlerja (ex-Massacre, ex-Death, ex-Six Feet Under, Obituary) so razkrili naslovnico za debitantski album z naslovom Rat God, ki jo je prispeval britanski umetnik Dan Goldsworthy (Accept, Cradle Of Filth, Xentrix, Alestorm).

Inhuman Condition so nedavno podpisali tudi pogodbo z Blood Blast Distribution, ki bodo poskrbeli za digitalno distribucijo, medtem ko bo album na vinilu izšel pri založbi Black Serpent Records. Datum izida zaenkrat še ni znan.

17. 2. 2021

Trije nekdanji člani floridskih death metal legend Massacre so ustanovili novo death/thrash metal zasedbo z imenom Inhuman Condition. Skupino sestavljajo Terry Butler (Obituary, ex-Death, ex-Six Feet Under) na basu, Jeramie Kling (Venom Inc., The Absence, Goregäng) na bobnih in vokalu ter Taylor Nordberg (The Absence, Goregäng) na kitari. Trio se trenutno mudi v studiu, kjer zaključuje z delom na debitantskem albumu. Tukaj je že na voljo tudi prvi dražilnik.

2. 9. 2020

Death metal veterani Six Feet Under bodo 2. oktobra pri Metal Blade Records izdali album Nightmares Of The Decomposter. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu Amputator.

Avtorica: Tina Urek
28. 8. 2020

Belgijska atmospheric sludge/doom/post-metal zasedba Splendidula je najnovejša pridobitev založbe Argonauta Records, pri kateri bo v začetku leta 2021 izdan nov studijski album Belgijcev z naslovom Somnus. Za mastering albuma je poskrbel z Grammy-jem nagrajeni Alan Douches (Kvelertak, Oceans Of Slumber, Chelsea Wolfe, Six Feet Under) iz West West Side Music. Tukaj je na voljo že prvi dražilnik za prihajajoči izdelek.

Skupino iz Genka sestavljajo Kristien Cools (vokal), Pieter Houben (kitara, vokal), David Vandegoor (kitara), Peter Chromiak (bas) in Joachim Taminau (bobni, sampli).

2. 6. 2020

Aestetics Of Sickness – Heavy Music Artwork je knjižna izdaja, ki jo bodo z veseljem kupili vsi, ki pri metal bandih cenijo groteskne, slikovite, sci-fi in v vsakem primeru brutalne artworke. Knjiga z besedili, fotografijami in članki predstavlja dela umetnikov, kot so Hermann Nitsch, Andres Serrano, Jordan Eagles, Vincent Castiglia, Neal Auch, Dr Rev Mayers, Jen Lewis, Maxime Taccardi in Costin Chioreanu oziroma enostavnejše povedano bandov, kot so Cannibal Corpse, Carcass, Napalm Death, Avulsed, Asphyx, Exhumed, Aborted, Acheron, Cryptopsy, Autopsy, Cradle of Filth, Municipal Waste, Obituary, Death Angel, Six Feet Under, Decapitated, Sodom, Impaled Nazarene, Thy Art Is Murder in mnogi drugi. Vse skupaj je izdano na izjemno kakovostnih 256 straneh, knjigo pa dobite s kodo METALGORE15 za slabih 50 EUR na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
31. 3. 2020

Švedski brutal death metal veterani Deranged so konec prejšnega tedna pri založbi Agonia Records izdali svoj deseti studijski album Deeds Of Ruthless Violence, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Gre za njihov prvi album, na katerem se predstavlja nov vokalist Johan Bergström (Visceral Bleeding, Pandemonium). Naslovnico je tudi tokrat, tako kot že na predhodniku Struck By A Murderous Siege iz leta 2016, prispeval Mike Hrubovcak (Grave, Six Feet Under, Sinister).

Deeds Of Ruthless Violence prinaša naslednje skladbe:
Necro-Bulimia Interfering Afterlife
Engulfed By Hate I Stab To Kill
Level Of Lividity
Carnal Provision For The Rotten Masses
Through Stages Of Putrefaction
Carried In Pain, Released By Torture
Quarantine Required For Living Entities
I Send You Half The Kidney I Took

12. 3. 2020

Švicarska heavy metal zasedba Burning Witches predstavlja videospot za komad Six Feet Underground, ki se nahaja na sveže izdanem albumu z naslovom Dance With The Devil.

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2019

Leta 2016 je kitarist Jack Owen zapustil Deicide, da bi se pridružil bivšemu kolegu iz Cannibal Corpse, Chrisu Barnesu, v skupini Six Feet Under. Kot Owenovo zamenjavo so Decide pod svoje krilo vzeli kitarista Marka Englisha (Monstrosity) in lani z njim posneli nov album Overtures Of Blasphemy. Zdaj je Deicide zapustil English, ki ga bo zamenjal Chris Canella, kitarist zasedbe Autumn's End.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana